експресбанк Моля изчакайте

Експресни преводи от Western Union*

Western Union е повече от услуга, улесняваща изпращането и получаването на пари. Всеки ден ние ви помагаме да поддържате връзка с любимите си хора навсякъде по света чрез бързи, сигурни и достъпни парични преводи. Ние работим с мрежа от около 470 000 представители в над 200 държави и провинции. В България, услугите ни са достъпни и чрез мрежата на Експресбанк.
 
Парични преводи WesternUnion – Сега и директно по банкова сметка!
  • Вече имате възможност да изпращате пари на физическо лице директно по банкова сметка и да бъдете сигурни, че парите ви ще стигнат до вашите близки по всяко време, където и да се намират.
  • Необходимо е да:
    - представите валиден документ за самоличност

- да попълните бланка с банковите реквизити на получателя – държава
- име на банката
- номер на сметка и име на получателя.

Научете повече за услугата сега

Услуги, предлагани от Експресбанк и Western Union:

  • Паричен превод от чужбина към България – малките радости скъсяват големите разстояния, и вие, които сте у дома, го знаете най-добре. С Western Union получавате парите си по-бързо.

  • Паричен превод от България към чужбина – можете да помогнете на любимите си хора, които са далеч, без значение къде се намират.

  • Паричен превод от България за България - дори когато не сте в чужбина, но сте далеч от семейството си, можете да направите нещо мило за хората у дома. С Western Union е лесно да превеждате лева, евро или щатски долари навсякъде в България. Можете да използвате някое от нашите над 1200 представителства в цялата страна, за да изпратите пари, а близките ви - да ги получат.

 

*Считано от 19 декември 2019 г., Експресбанк прекратява предлагането на услугата Бързи парични преводи като агент на Western Union®.

Изпращане на пари:

1. Отидете до най-близкия клон на Експресбанк. Всичко, което трябва да направите, е да представите валиден документ за самоличност, да ни кажете в коя страна искате да изпратите пари, сумата, която искате да изпратите, и пълното име на получателя.

2. След като внесете сумата, която искате да изпратите, и таксата (Western Union може да реализира печалба от разликата в обменните курсове), операторът на Western Union ще попълни информацията за превода в системата и ще отпечата разписка за изпращане.

3. Проверете данните в разписката, за да се уверите, че са въведени правилно, и я подпишете.

4. Разписката включва контролния номер на преводa (MTCN: десетцифрено число) и платената сума.

5. Парите могат да бъдат получени в момента, в който получите разписката с MTCN номера. Обикновено, ползването на услугата отнема до няколкоминути, и когато изпращате, и когато получавате пари. Този интервал зависи от условията на услугата, включително работното време на представителя и различните часови зони. В определени държави, за да изтегли парите, получателят трябва да каже на оператора и контролния номер на превода (MTCN).

Получаване на пари:

1. Елате до най-близкия клон на Експресбанк. Всичко, от което се нуждаете, е валиден документ за самоличност. Моля, кажете на служителя от коя държава е преводът, пълното име на изпращача, точната сума, която очаквате, както и контролния номер на превода (MTCN).

2. За да направи плащането, служителят на Western Union ще провери документа ви за самоличност, както и информацията, която сте предоставили.

3. Моля, проверете данните, напечатани в разписката за получаване на пари, за да се уверите, че са точни и я подпишете. Служителят ще ви даде парите, както и разписката

Тарифа на Western Union

 Общи условия на Western Union

Защитете се от измами! Извършвайте безопасни парични преводи