експресбанк Моля изчакайте

Тrusteer Rapport – допълнително ниво на защита на Вашата сигурност

 

Експресбанк в партньорство с IBM предлага на Вас – нашите клиенти - уникалната възможност даизтеглят Trusteer Rapport. Програмата е безплатна само за клиенти на банката, които ползват нашите платформи за електронно банкиране и е лесна за инсталация и употреба.

Trusteer Rapport - допълнително ниво на защита на вашата сигурност

 

Какво представлява TrusteerRapport?

Trusteer Rapport е софтуер, който защитава Вашата онлайн банкова сметка, създавайки тунел за сигурна връзка между Вашия компютър и сайта на банката. По този начин програмата блокира опити да бъдат реализирани финансови измами.  

Trusteer Rapport засича процеса по инсталиране на зловреден финансов софтуер и го блокира. Дори и такъв софтуер да е вече инсталиран на Вашия компютър, програмата блокира всички негови опити да се намеси в използването на интернет браузъра и онлайн банковите Ви сесии.
 

Как Trusteer Rapport Ви защитава?

 • Предотвратява инсталирането на зловреден финансов софтуер върху Вашия компютър

 • Защитава Ви от заразяване, когато посещавате интернет сайтове или използвате заразени програми

 • Спира фишинг атаки, като така Ви предпазва от кражба на Ваши данни и финансови средства

 • Обновява се автоматично, като Ви предпазва от най-новите заплахи


Допълнително ниво на защита

 
Trusteer Rapport е допълнително ниво на защита към антивирусната програма, която Вие вече използвате, и е специализирана в защитата срещу финансови онлайн измами. Това не означава, че Вие трябва да се откажете от защитата, която Ви предлагат антивирусните програми. Съществуват много други вируси, срещу които трябва да използвате лицензирани антивирусни програми.

IBM / Trusteer (компанията създател на програмата) своевременно комуникира с екипа на банката информация за последни заплахи, като по този начин ни позволява да вземем други допълнителни превантивни мерки.

От къде можете да изтеглите програмата ?

 
За да изтеглите програмата, трябва да влезете в своя онлайн банков профил.

Специален изскачащ прозорец ще Ви подкани да изтеглите Trusteer Rapport. Щом кликнете върху бутона „Изтегли сега”, софтуерът ще се свали само за секунди и ще работи незабелязано, за да защитава Вашето онлайн банкиране.

Как да разберем, че Trusteer Rapport работи?


След като инсталирате Trusteer Rapport, иконката на програмата ще се появи в близост или в адресната лента на интернет браузъра:

 • иконката ще е оцветена в зелено, ако разглеждате уебсайт,
     защитен от Trusteer Rapport.

 • иконката ще е оцветена в сиво, ако разглеждате сайт, който
     не е защитен от програмата.

 

Наръчник за потребители

 
За Ваше улеснение, сме подготвили видео ръководство, коетоо да Ви запознае с основните функционалности на програмта.

ВИДЕО 1: Сигурно онлайн банкиране с Trusteer Rapport:ВИДЕО 2: Как да защитите вашето потребителски име и парола с Trusteer Rapport
ВИДЕО 3: Как да защитите допълнителни сайтове с Trusteer Rapport
ВИДЕО 4: Как Trusteer Rapport ви алармира за използване на защитени пароли в непосетени до сега сайтове

 

ВИДЕО 5: Инсталация на Trusteer Rapport под Windows XP ( браузър Internet Explorer )


 

ВИДЕО 6: Инсталация на Trusteer Rapport под Macintosh

Важна информация за потребителите:

Ако не успеете да влезете в своя профил в използваната от Вас система за онлайн банкиране, a вместо това Ви се появи бял екран, това най-вероятно се дължи на защитите, които понастоящем имате инсталирани на своя компютър. Те могат да са част от Вашата антивирусна програма и защитна стена (firewall).

За да можете безпроблемно да инсталирате Trusteer Rapport и да продължите да използвате своето онлайн банкиране, моля, изпълнете описаните по-долу 3 стъпки:

1. Добавете следните интернет адреси като позволени в защитната стена (firewall) на Вашия компютър.

 • *.trusteer.com
 • updates.trusteer.com
 • download.trusteer.com
 • download2.trusteer.com
 • cdn.trusteer.com
 • s3.amazonaws.com
 • www.splash-screen.net


2. Разрешете изпълнението в защитната стена (Firewall) на Вашия компютър на файлове, намиращи се в:

- C:\Program Files\Trusteer\Rapport\bin  

или   

- C:\Program Files (x86)\Trusteer\Rapport\bin

3. Разрешете изпълнението на следните процеси в защитната стена (Firewall) на Вашия компютър:


 • - RapportService.exe
  - RapportMgmtService.exe

  Trusteer Rapport комуникира със сървърите на IBM и по този начин е винаги актуален за потенциалните нови заплахи. Ако достъпът на програмата е предотвратен от защитна стена (firewall), то не бихте били достатъчно защитени.


Ако след осъществяването на тези 3 стъпки все още изпитвате трудности да влезете в своя профил в използваната от Вас система за онлайн банкиране или се нуждаете от допълнително съдействие, моля, свържете се с нашия Център за обслужване на клиенти - тел. 0700 33 944.

 

Използването на Trusteer Rapport е допълнителен позитив към продуктите за интернет банкиране на Експресбанк, но по никакъв начин не е предпоставка за тяхното използване. Преди да инсталирате TrusteerRapport, е препоръчително да се запознаете с характеристиките на продукта.
 

Trusteer Rapport е съвместим с почти всички операционни системи и антивирусни програми, но при случаи на изключения банката не носи отговорност за преки или косвени вреди за клиентите.


Експресбанк в партньорство с IBM/Trusteer осигурява обновяването на Trusteer Rapport в реално време с последни софтуерни дефиниции, защитавайки своите клиенти от последни финансови заплахи.

Инсталация на Trusteer Rapport под Macintosh