експресбанк Моля изчакайте
Сигурност 

Интернет сигурност

Какви са най-актуалните опасности в мрежата?
В своето ежедневие, повечето от нас използват интернет. Ние изпращаме е-мейли, разменяме съобщения, забавляваме се, купуваме и продаваме , а също така използваме и електронни банкови услуги за своите разплащания. Употребата на дигитални услуги в ежедневието, създава и възможоности пред киберпрестъпниците за извършване на злонамерени действия чрез:
  • Присвояване на идентичност чрез инсталиране на „шпионски софтуер” или заразяване с вирус и получаване на дистанционен достъп до лични данни
  • Изпращане на подвеждащи съобщения до вашия е-мейл и приканване към действия с цел финансова измама
  • Изпращане на съобщения, подканващи ви към посещение на „фалшива страница” и споделяне на ваши лични данни ( e-mail phishing)
  • Хакване на вашата безжична мрежа и следене на вашето онлайн поведение

Запознайте се с няколко основни препоръки и правила за сигурност

Сигурност в интернет

Това не са всички мерки, които можете да вземете, но са едно отлично начало за всеки.

Вижте още

Заплахи в интернет

Научете повече за актуалните заплахи в интернет, за да можете да се предпазите по-добре.

Вижте още

Сигурност на банковата карта

Кражба, фалшифициране или злоупотреба - бихме искали да Ви посочим някои добри реакции, чрез които да избегнете подобен тип неприятни преживявания.

Вижте още

Защитете мобилното си устройство

Все по-широкото използване на смартфони и разработването на повече банкови услуги за такива устройства водят до възникването на нови рискове за сигурността

Вижте още

Сигурност при операции на ATM/POS

Бъдете бдителни при плащане с вашата карта и следвайте няколко прости правила, за да осигурите своята сигурност

Вижте още

Сигурност на онлайн плащанията

Услугата 3-D Secure е базирана на международния стандарт за сигурност при пазаруване онлайн 3-D Secure. Тази технология се предлага от Visa и Master Card.

Вижте още

Защитете своята организация

Вируси, спам, фишинг, хакери, кражби и измами с кредитни карти – това са само някои от проблемите със сигурността, пред които е изправен бизнесът днес.

Вижте още

Trusteer Rapport - допълнителна защита

Trusteer Rapport е допълнително ниво на защита към антивирусната програма, която Вие вече използвате, и е специализирана в защитата срещу финансови онлайн измами.

Вижте още

Как осигуряваме вашата безопасност

Ние използваме стандартни за сектора технологии и практики за сигурност, за да предпазим Вашата сметка от всякакъв неоторизиран достъп.

Вижте още

Докладвайте за злоупотреба

Ние използваме стандартни за сектора технологии и практики за сигурност, за да предпазим Вашата сметка от всякакъв неоторизиран достъп.

Вижте още