експресбанк Моля изчакайте

3-D Secure

3-D Secure -  най-съвременната система за сигурност при пазаруване в Интернет.

3D-Secure

 

3-D Secure: Пазарувайте по-сигурно в интернет

Експресбанк предлага на своите клиенти нова функционалност за идентификация на картодържател, разработена съвместно с международните картови организации Visa International и Mastercard Worldwide.

Тя представлява най-съвременната система за сигурност при пазаруване в интернет, нареченa 3-D Secure. Услугата е достъпна за всички притежатели на съществуващи и новоиздадени карти от банката.

 

Какво представлява услугата 3-D Secure?

Услугата 3-D Secure е базирана на международния стандарт за сигурност при пазаруване онлайн. Този стандарт Ви дава възможност да защитите Вашата карта от измами, чрез въвеждането на динамичен секретен код за идентификация. При плащане в сайт на търговец, сертифициран за Verified by Visa или Mastercard SecureCode/Mastercard Identity Check, Вие въвеждате получения чрез SMS еднократен код, за да потвърдите покупката.

Когато пазарувате при сертифициран онлайн търговец, Вие ползвате допълнително ниво на сигурност и предимство при оспорване на неправомерно извършена интернет трансакция. Интернет търговците, сертифицирани за функционалността за сигурни плащания, можете да разпознаете по следните лога:

3D-Secure

Как да се регистрирам за услугата 3-D Secure с динамичен код?

Предварителна регистрация не е необходима, притежателите на дебитни и кредитни карти са автоматично регистрирани за услугата. Кратки съобщения с необходимия код за потвърждаване на плащането, ще получавате на предоставения в банката мобилен номер за контакт. 

Как да разбера  за кои покупки в интернет се изисква въвеждане на 3-D Secure динамичен код?

След въвеждане детайлите на картата за извършване на покупка в интернет и при необходимост от допълнителна верификация, ще се визуализира следното съобщение: „За това плащане се изисква еднократна парола. Паролата Ви ще бъде предоставена на мобилен номер +3*******5648“