експресбанк Моля изчакайте
EN

Новини

 • Българска компания е сред финалистите в стартъп програмата на Банка ОТП

  Българската технологична компания „Евротръст Технолъджис“ е сред деветте стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен потенциал, които ще имат възможност да си сътрудничат с Банка ОТП във второто издание на международната програма акселератор OTP Startup Program.

  През м. октомври 2018 г. Банка ОТП, компанията майка на Експресбанк и Банка ДСК, стартира втората си кампания за стартъп кандидатури в приоритетни области като потребителско изживяване и обслужване, продуктови иновации, отворено банкиране и сигурност и др., набирайки за участие общо 310 компании от 65 държави. След проведени онлайн видео интервюта, представители на 30 компании бяха поканени да участват в двудневен лагер в Будапеща през януари тази година и да представят своите бизнес идеи и проекти.  Въз основа на избора на професионално жури, 9-те най-обещаващи стартъп и скейлъп компании, сред които и българската „Евротръст Технолъджис“, ще получат възможността да участват в реализацията на тримесечната програма между март и май месец. В рамките на програмата компаниите, поканени да се включат в проекта, ще развиват своите решения в пилотни проекти  и ще могат да тестват своите продукти и услуги, с подкрепата на мениджмънта, експертите и изтъкнати партньори на Банка ОТП, стремейки се да докажат, че са достатъчно подготвени за бизнес дейност и за дългосрочно партньорство с международната банкова група.

  „Евротръст Технолъджис“ АД разработва иновативно решение, което дава възможност за отдалечена идентификация, отдалечено безплатно издаване на квалифицирани удостоверения за електронен подпис и отдалечено подписване директно от мобилния телефон, без необходимост от физическо присъствие. Експресбанк бе и първата финансова институция в България, която внедри пилотно решението на Евротръст още през 2017 г. Иновацията и успешното и въвеждане бяха отличени и в конкурса „ИТ проект на 2017 г.“,организиран от ICT Media и Computerworld България.

  Избраните девет компании от 6 държави (Германия, Австрия, България, Унгария, Великобритания и Словакия) могат да започнат работа в началото на март, с цялостната подкрепа на Банка ОТП.

   

  За повече информация за програмата, посетете www.otpstartup.com