експресбанк Моля изчакайте
EN

Новини

 • Банка ДСК и Експресбанк подкрепят заедно първия в България Агро Хекатон

  • AgriTechHack е уникално за България събитие, където високите технологии и земеделието се срещат.
  • Първият съвместен проект на Експресбанк и Банка ДСК e в подкрепа на изграждането на модерно, високо технологично и напълно цифровизирано земеделие на бъдещето в България.

   

  Банка ДСК и Експресбанк се обединяват и в подкрепа на първия Агро Хекатон в България. Събитието е посветено на иновациите в земеделието и ще  се състои на 13 и 14 септември 2019 г. на територията на NIK Academy в шуменското село Изгрев.. Целта на събитието е провокиране на интерес сред земеделските производители за предимствата на дигиталните технологии, както и за въвличане на ИТ специалисти в предизвикателствата на агро сектора.

  В рамките на ден компютърни специалисти, студенти в аграрни университети и земеделци ще генерират идеи и ще разработват решения по предварително определени теми, сред които са използване на изкуствен интелект , автоматизации и интернет в земеделието. Участниците ще имат на разположение и ментори, които ще ги подпомагат в процеса на разработване на прототипните предложения.

  Всеки желаещ да участва може да се регистрира на : https://www.nik-academy.bg/events.  AgriTechHack дава възможност за индивидуално или групово участие. Входът е безплатен и най-добрите идеи ще получат парични награди на обща стойност 22 000 лева.

  Проектът AgriTechHack  е емблематичен за  Банка ДСК и Експресбанк,  тъй като е първият им съвместен проект, съответстващ на стратегията на двете институции да подкрепят иновативни проекти от обществено значение, целящи модерно, по-ефективно и високотехнологично бъдеще за България.