експресбанк Моля изчакайте

                                Прототип

 

 

Една от най-младите ни, но и най-интересни програми, е Прототип“. Платформата, обявена през пролетта на 2017г. като вътрешен стартъп, има за цел да популяризира млади и перспективни автори в сферата на съвременното изкуство пред масовата публика, като го поднася по достъпен и разбираем за нея начин. До момента сме реализирали редица събития и нестандартни решения.

 

Започнахме с необикновена поп-ъп изложба „В състояние на движение“ на нестандартно място – офисът ни на ул. Граф Игнатиев в София. Преобразихме офиса в изложбено пространство за един уикенд за да представим по нестандартен начин десет перспективни млади автора, които след това представихме в „Атлас“, секцията за млади български автори в уеб сайта на Прототип. През годината партнирахме на „Генератор“, провеждайки серия от лекции, посветени на дизайна в различните му проявления под надслова DesignIS. Осъществихме събития за служителите на банката в специален формат „Вечери за лесно изкуство“, които имат за цел да развиват креативното мислене и културата. Организирахме специални ателиета по роботика и изкуство за деца, осъществени в партньорство с EasyArt и ЕSSI. Завършихме 2017-а с голяма изложба в Софийска Градска Художествена Галерия „В състояние на движение“.

 

През 2018 продължихме с нестандартните събития за служители и адаптирахме „Вечери за лесно изкуство“ в партньорство с Creativegym, като организирахме специални уъркшопи за креативност и артистичност. Направихме отново нестандартна изложба в офис на банката, но този път във Варна в централен офис, който мутира в изложбено пространство. Изложбата „Мутант – втора природа за материал, форма, тема“ представи 13 автора развиващи се в сферата на дизайн, бижута, текстил и керамика. Техните представяния може да разгледате в рубрика „Атлас“ на сайта на Прототип- http://www.prototype.bg. Над 3 000 души посетиха изложбата и оставяха своите коментари на специално обособена за това стена.

Ние вярваме, че подкрепата на каузи може да стане не просто с обикновено спонсорство или дарение, но и с личен принос – било то с популяризиране на инициативата пред близки, приятели и клиенти, или с доброволчески труд. Гордеем се с редица инициативи, в които  нашите колеги отделят от личното си време и средства, за да ги подпомогнат.

  

 

Следете новините и инициативите по проект Прототип  на http://www.prototype.bg.