експресбанк Моля изчакайте

                   SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА

 

В навечерието на Коледа през 2017г. SOS Детски селища България стартира партньорство с  Експресбанк, в рамките на което всички картодържатели, ползващи банкомат на банката, имат възможността по време на тегленето да дарят за каузата на SOS Детски селища България. С функционалността разработена с безвъзмездното съдействие на БОРИКА, финансовата институция улеснява всички притежатели на дебитни и кредитни карти, да извършват дарение по бърз и достъпен начин на стойност 1 лев.

 

Събраните средства постъпват по сметка на SOS Детски селища България и са изразходвани за предоставянето на качествена ежедневна грижа за над 500 деца и младежи от програмите на организацията. Това са:

 

  • Децата в SOS приемните семейства в София, Перник и SOS Детско селище Трявна;
  • Младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново;
  • Децата и младежите от SOS малките семейни домове във Велико Търново и Габрово;
  • Младежите, подкрепяни чрез Програмата „Начало на самостоятелен живот“;
  • Децата, които са в риск да бъдат разделени от своите родители и които подкрепяме чрез SOS центровете ни за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово.

 

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’sVillages International, което се грижи за близо 1,000,000 деца в 135 страни по света.