експресбанк Моля изчакайте

Корпоративна социална отговорност 

 

През годините Експресбанк, част от група ОТП подкрепя многобройни проекти, като  концентрира своята корпоративна социална отговорност в няколко основни насоки: деца, съвременно изкуство и доброволчество сред служителите.

 

 

 

Гордеем се с дългогодишните си партньорства, като някои от тях съществуват повече от десетилетие: сътрудничество с Националната художествена академия (НХА), Карин дом, Международния балетен конкурс - Варна. 

 

Част от програмите сме изградили заедно със своите партньори, което, вярваме, прибавя допълнителна стойност към инициативите. Ярък пример е проектът „Музей на колела“, разработен и осъществен съвместно с фондация Easyart. Културно-образователният проект стартира през 2014 г., като е фокусиран върху обучението и развитието на деца в сферата на изкуството. Музеят е обиколил над 10 града в България и „докосна“ над 40 000 деца и родители.

 

Една от най-младите ни, но и най-интересни програми, е Прототип“. Платформата, обявена през пролетта на 2017г. като вътрешен стартъп, има за цел да популяризира млади и перспективни автори в сферата на съвременното изкуство пред масовата публика, като го поднася по достъпен и разбираем за нея начин. До момента сме реализирали редица събития и нестандартни решения.

 

Служителите на банката са силно ангажирани с редица доброволчески инициативи, сред които организиране на благотворителни базари, менторство и доброволчески участия, подкрепящи инициативите на наши партньорски организации. Повече информация можете да намерите тук (слагаме линк към под-линка „Доброволчество“)